Brf Sandvik inför postboxar

Olika utredningar har gjorts genom åren av Post- och tele-styrelsen med förslag på brett införande av postboxar i entréer på flerbostadshus. Dessa förslag har kritiserats och avvisats, men det står varje fastighetsägare fritt att införa postboxar. Numera är det alltid postboxar i all nyproduktion av flerbostadshus. Styrelsen i Sandvik kom fram till att på grund av utvecklingen i vår omvärld så var det ett enkelt beslut att nu ta detta steg.

Postbox är säkrare och tryggare för våra boenden, såväl för inbrott som buller och brand. Byter man till en modern säkerhetsdörr till lägenheten får man en bättre ljudisolering.

Boxen i entrén rymmer större försändelser än vad som går in i dörrens brevinkast. Bekvämt är det också då samma tagg som man öppnar tvättstugan med kommer att gå till den egna boxen. Om man inte vill byta till en dörr utan brevinkast så behöver man inte. Däremot finns en enkel tillsats som monteras på de dörrar som har brevinkast för att spärra detta. Det är ju också intressant för de som nyligen investerat i en säkerhetsdörr.

Så länge man har sin gamla dörr kvar levereras morgontidningen i brevinkastet, om man bytt dörr kommer tidningen lämnas i en liten hållare som sätts upp vid dörren. Styrelsen kommer också försöka ta fram en ett förslag på en rabatterad lösning för de som önskar byta sin dörr till en säkerhetsdörr av senaste säkerhetsklass.